Kycklinggryta med inspiration från Bali

Kycklinggryta med inspiration från Bali

Kycklinggryta i kokosgrädde med curry får mig att tänka på min och brorsans resa till Bali. Kanske att jag skall börja laga mera mat som är inspirerad från våran resa?

Grönsaker och kryddor går alltid att variera efter smak. Nästa gång gör jag nog denna gryta med morötter 🙂

Till denna kycklinggryta för 5 personer behöver du:

Smör att steka i

800 g kyckling

1 burk kokosgrädde

2 paprika

1 gul lök

150 g frysta ärter

150 g Hericot Verts

Pepparmix, curry och gurkmeja

Gör såhär:

1. Skär kycklingen i mindre bitar.

2. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen.Under tiden skär du paprika och lök.

3. Tillsätt paprikan och löken.

4. Krydda med gurkmeja, curry och pepparmix.

5. Låt stå tills kycklingen är nästan färdig.

6. Häll i kokosgrädden, ärterna och hericot verts.Låt puttra 5-10 minuter. Klart!

Denna rätt är perfekt att tillsätta ris om man har en familj där övriga medlemmar äter ris eller varför inte nudlar?



Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge