Lax i spenat

Lax i spenat

Ibland känns det som att jag har snöat in på spenat. Tycker det passar till det mesta och dessutom innehåller spenaten med proteiner.

När jag smakade på denna lunchlåda följande dag fick jag en till bra erfarenhet av spenaten. Om man lägger spenaten utanpå laxen istället för under (som man kanske oftast ser) så är det som att spenaten håller kvar en del av vätskan i laxen. Min lax brukar alltid bli torr när jag gör den i ugnen men inte denna gång.

Tänk på att laxen hellre får vara lite rå i mitten när du tar ut den ur ugnen. Under tiden du låter laxen svalna kommer den reda sig själv. På detta sätt blir laxen ännu saftigare.

Detta behöver du:

Lax

Spenat

Tomat

Lök

Kryddor (jag använde en dillkrydda med torkade citronskal, salt och peppar)

Gör:

  1. Ugn 200 grader.
  2. Lägg laxen i en ugnsform och krydda.
  3. Lägg spenaten över laxen.
  4. Skär löken i lite större bitar och lägg utanpå spenaten.
  5. Ställ in laxen i ugnen i ca 15 min
  6. Skiva tomaterna och lägg utanpå.
  7. Ställ in laxen i ugnen igen tills den är klar.

 

Ibland har jag lite turkisk yoghurt till laxen om jag upplever att den blev för torr.

Vill man så kan man servera laxen med broccoli eller blomkål. Eller varför inte fylla formen med lite mera grönsaker och låta dessa göras klara samtidigt som laxen?



Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge