Linssoppan som blev en linsgryta

Linssoppan som blev en linsgryta

När jag var yngre och bodde hemma gjorde min mamma en linssoppa. Efter det har jag haft trauma för linser. Och detta var den enda gången under hela min uppväxt som jag blev tvungen att göra en annan mat, jag tyckte verkligen inte om det. Efter det har jag inte ätit linser. Nu känner jag att jag behöver lite variation och därför tänkte jag att nu skall jag försöka mig på linssoppan. Och den blev väldigt bra, över förväntningarna 🙂 Det enda ”felet” var väl att den inte blev så lös som jag hade förväntat mig. Jag lät linserna koka lite längre och därmed försvann mycket vätska samt att jag tillsatte cocktailtomater för att få lite tuggmotstånd.

Detta behöver du:

5 port.

3 dl Röda linser

3 Röd lök

2 vitlök

smör

400g krossade tomater

cocktailtomater (valfritt)

3 paprika

2,5 dl Matlagningsgrädde (jag har använt mig att OATLYS som är gjord på soja eftersom jag försöker undvika mjölkprodukter)

1 citron

Grönsaksbuljong (Jag använde örtkryddor, salt och peppar eftersom jag inte hittade någon buljong utan sötning)

Gör:

  1. Hacka löken och vitlöken.
  2. Fräs löken tillsammans med linserna i en gryta.
  3. Tillsätt tomaterna (valfritt), krossade tomaterna och kryddorna (buljongen). Låt koka under lock ca 15 min.
  4. Hacka paprikan och lägg dem tillsammans med löken och linserna.
  5. Rör ned matlagningsgrädden och låt soppan puttra minst 20 minuter till. (lite beroende på hur lös du vill att din soppa skall vara)
  6. Man kan tillsätta vatten, mera matlagningsgrädde eller annan vätska om man önskar en lösare soppa.
  7. Smaka av soppan med citronsaft och strö över skalet.
  8. KLART!


Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge