Spenatfrittata

Spenatfrittata

Ännu en frittata denna gång med spenat. Spenat, bacon och ägg är väldigt mättande på grund av högt proteininnehåll. Spenatfrittata är given att ha i lunchlådan eller varför inte bjuda på denna som en paj på minglet, dopet eller en fredagskväll?

Detta behöver du till 4 bitar spenatfrittata:

2 msk smör

150 g bacon eller chorizo (valfritt)

200 g babyspenat

8 ägg

150 g getost, vanlig riven ost går också bra

2 dl kokosgrädde eller vanlig grädde

salt och peppar

Såhär gör du:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tärna baconet eller korven. Bryn i smör tills det fått fin färg.
  3. Tillsätt spenaten mot slutet och rör om tills spenaten sjunkit ihop helt.
  4. Salta och peppra.
  5. Lägg i en stor smord ugnsform eller fyra mindre portionsformar.
  6. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Häll i formen och sätt in i mitten av ugnen 25–30 minuter.

Inspiration: Kostdoktorn.se



Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge