Spenatfrittata

Ännu en frittata denna gång med spenat. Spenat, bacon och ägg är väldigt mättande på grund av högt proteininnehåll. Spenatfrittata är given att ha i lunchlådan eller varför inte bjuda på denna som en paj på minglet, dopet eller en fredagskväll?
Detta behöver du till 4 bitar spenatfrittata:
2 msk smör
150 g bacon eller chorizo (valfritt)
200 g babyspenat
8 ägg
150 g getost, vanlig riven ost går också bra
2 dl kokosgrädde eller vanlig grädde
salt och peppar
Såhär gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tärna baconet eller korven. Bryn i smör tills det fått fin färg.
- Tillsätt spenaten mot slutet och rör om tills spenaten sjunkit ihop helt.
- Salta och peppra.
- Lägg i en stor smord ugnsform eller fyra mindre portionsformar.
- Vispa ihop ägg, grädde och ost. Häll i formen och sätt in i mitten av ugnen 25–30 minuter.
Inspiration: Kostdoktorn.se
Följ mig:
Dela inlägget: