Tonfiskröra med kaviar

Tonfiskröra med kaviar

Tonfiskröra är suveränt att ha med sig vid utflykter eller liknande när du inte har möjlighet att värma din mat. Du kan välja själv vad du vill blanda i eller ta bort. Helt efter dina egna smaklökar och behov.

Varför inte göra en lite mindre sats och bjuda gästerna på en förrätt?

Till 4 portioner tonfiskröra behöver du:

200 g stjälkselleri

80g kaviar (inte på tub, typ Kalles)

4 salladslökar

280 g konserverad tonfisk i olivolja

4 dl majonnäs (1 sats om du gör denna själv)

1 citron, saft och zest

2 tsk dijonsenap

8 ägg

salt och peppar, efter smak

Gör såhär:

  1. Hacka selleri och lök fint.
  2. Blanda med tonfisk, citron, majonnäs och senap i en skål. Salta och peppra efter smak och ställ åt sidan.
  3. Koka äggen som du vill ha dem. Skölj i iskallt vatten direkt, så blir det lättare att skala. Dela sedan äggen i klyftor eller halvor.
  4. Blanda i kaviaren precis innan servering.

Inspiration hämtad från: kostdoctorn.se

Servera med grönsallad, paprika och cocktailtomater.



Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge