12 januari – utvärdering, hur gick det?

12 januari – utvärdering, hur gick det?

Min utvärdering är att jag önskar att vi här hemma skulle ha lika ren och fräsch mat som dom hade nere på Bali. Aldrig något problem med tillsatser, socker, störningar osv. När jag började förstå hur rätterna var tillredda så förstod jag också vad jag skulle välja. Det enda som jag behövde se upp med var riset och nudlarna. Vilket oftast gick att välja bort. Frågade jag om det fanns socker i maten eller såserna kollade på mig som om jag kom från en annan planet. Gick man på en finare lite större restaurang fanns det lite mindre att välja mellan eftersom det då oftast var “moderna” tillsatser i maten. Slutsatsen är att det är otroligt mycket svårare att vara sockerberoende här i Sverige (säkert lättare att bli det också) än det var på Bali. Direkt jag kom hem i mörkret och kylan kändes jag också hur mycket bättre kroppen mår i värmen och ljuset. Så riskfaktorerna med maten får mer än godkänt. Det enda som var lite knepigt var om jag behövde mellanmål. Det fanns inte direkt så mycket i affärerna för mig. Oftast blev det melon eller naturella nötter. Och det fungerade mer än bra.
Maten på flyget löste sig också även om det var lite knepigt. På flygresan dit irritation och tankar på skall jag verkligen behöva hålla på såhär. Trångt i väskan. En låda hade dessutom läckt. På flygresan hem inga problem alls.
Dom andra riskfaktorerna som jag hade tagit i beaktande innan resan märkte jag inte ens av. Språket inga problem, tankesättet inga problem, regelbundna måltider inga problem det löste sig självt. Dock så tror jag att om jag inte hade behandlas dessa situationer innan och gått igenom vad jag behöver göra så tror jag att problemen hade blivit större. Situationerna finns ju där hela tiden men eftersom jag redan hade printat in allt i hjärnan så reagerar den på autopilot när det redan händer. Lite som visualisering fungerar 🙂
Jag är otroligt tacksam över att resan gick bättre än bra och att jag endast har bra minnen från den. Och att de lite sämre stunderna är någonting att skratta åt i efterhand. Tack till min underbara bror som gjorde denna resa oförglömlig  <3Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge