30 December – Dagens citat

30 December – Dagens citat

Dagens citat eller text som det egentligen är handlar om att lyssna på andra människor och inte enbart låsa fast sig vid sina egna tankar och idéer. Alla behöver vi varandra för att komma framåt i livet. Men jag tycker samtidigt att det är svårt att ändra sig om man hållit fast vid någonting länge. Säg att du pluggat in en sak eller läst och lärt dig någonting och så kommer någon annan och säger att det är tvärtom. Då brukar i alla fall jag börja försvara mig men det finns ju faktiskt en poäng i att den andra personen kan ha rätt. Vad säger att det är du som har rätt även om du lärt dig det? Sedan är det ju en annan sak om man verkligen tror på det man själv har lärt sig eller på det man gör. Känner jag att jag går in och försvarar mig själv för att någon tycker eller tänker annorlunda än mig så vet jag med ganska stor sannolikhet att det är för att jag inte tror på det jag gör eller lärt mig fullt ut. Troligtvis är det bara en känsla av irritation som dyker upp för att det faktiskt finns en annan sida och min behöver inte vara rätt.

Detta med att lyssna till andra människor har vi med sjukdomen mycket nytta av men vi behöver även kunna säga till när något känns fel. Det kan faktiskt vara så att någon är på väg i en nedåtgående spiral och detta känner jag av när jag pratar med personen. Oftast genom ordval och vilka prioriteringar man gör. Likväl kan det vara jag som sitter i den sitsen. Då är det ju otroligt bra om någon påpekar det, hur jag tar emot det är en annan sak.

En annan sak märker jag även nu när jag reser och träffar mycket nytt folk. Om någon person jag möter är otroligt skeptisk till de flesta människor, tror att han/hon skall bli lurad eller är rädd för att lita på andra så är denna människa i 9 fall av 10 exakt likadan själv. Om du vet med dig själv att du går omkring och tror att alla skall bedra eller lura dig så kanske du skall fråga dig själv hurdan är jag egentligen. Är du ärlig mot dig själv och andra så vågar du även lita på att andra är det mot dig. Är du inte det så går du högst troligtvis runt och tror att alla är falska. Oftast har jag en bild av andra och när jag börjar fundera så stämmer oftast den bilden väldigt bra på mig själv. Självklart skall man vara uppmärksam etc men det finns en gräns.
Det kan även handla om andra saker. Som att du har mycket självkritik inom dig och därför är väldigt kritiska mot andra med hur dom gör, är, klär sig m.m.
Om man vågar börja inse detta kan det vara otroligt lärorikt om sin egen person.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge