Att flyga på ett sockerfritt vis

Att flyga på ett sockerfritt vis

Nu sitter jag snart på flyget till Canada och Montreal. Jag har packat matväskan. Jag vet inte ett ställe som har så dålig mat som på flyg och flygplatser. Nu menar jag inte att det smakar dåligt och dessutom kan det faktiskt se ganska fräscht ut men tillsatserna går nog inte att räkna på en hand och där ibland sockerarterna. Det är ju det som gör att maten håller sig fräsch i förpackning så länge…

Det går att välja olika special menyer på flyget, bl.a. diabetes meny och glutenfri meny. Tyvärr så är det glutenfria oftast proppat med socker av olika slag. Diabetesmenyn innehåller reducerad mängd kolhydrater men det betyder ju inte att det är glutenfritt eller sockerfritt för den delen.

Idag finns det även en uppsjö med olika alternativ om man bara kollar på en sak, gluten eller kolhydrater tyvärr kan dessa alternativ ibland vara sämre för mig.

Det är alltså inte bara att sätta sig på ett plan och tänka att det löser sig. Det krävs en hel den planering

Planering när jag skall flyga längre sträckor

Innan jag skall flyga en såhär lång sträcka så sätter jag mig alltid ner och kollar flygtiderna, när och var skall jag äta? Hinner jag äta lunch hemma? Nej, men frukost är inga problem. Hinner jag vänta med middag tills jag är framme? Det är nog inget jag vågar riskerna. Det betyder ju att jag behöver ha med mig 2 mål mat och ett mellanmål.

Sen är det nästa sak, vad skall jag ha med mig? Dels så måste jag få det genom tullen, det måste gå att äta kallt och förvaras i rumstemperatur. Maten behöver också innehålla tillräckligt med fett och protein så att jag blir mätt och inte behöver frestas av allting runtomkring.

På resan till Canada blir det Frittata till lunch, korv i bitar, serranoskinka och babybel till middag. Mellanmålet får bli 2 ägg (om jag inte behöver ett mellanmål blir detta som ett litet extra mål om det blir förseningar och så vidare).

Denna resa på 11 timmar känns relativt lugn, behaglig och inte så krånglig. Jag har ju att jämföra med 24 timmars resan till och från Bali. Där jag hade en hel ICA påse med mat.. som jag dessutom behövde köra i tullen vid de 2 mellanlandningarna.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge