Finsk leverlåda på ett sockerfritt vis

Finsk leverlåda på ett sockerfritt vis

Finsk julmat består till 30% av lådor i olika former. Många av dessa lådor innehåller socker. Här har jag gjort en egen leverlåda utan sirap, ris eller russin. Samt bytt ut mjölken mot grädde eller kokosgrädde. Den får helt klart godkänt! Detta är alltså ett tillbehör till maten därav den höga siffran av portioner och den lilla mängden.

Detta behöver du till 5 portioner finsk leverlåda:

4 dl vatten

1 tsk mejram

3 tsk salt

1 tsk vitpeppar

2 st gula lökar

300g svinlever eller nöt

1,2 l kokosgrädde/grädde

1 st ägg

100 g smör

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Mala levern i en matberedare.

3. Skala lök och blanda med lever, grädde, ägg och kryddor.

4. Häll blandningen i en smord ugnsform och hyvla över smöret.

5. Lådan är klar när den är vackert brun.

6. Servera med skirat smör och lingon.



Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge