Finsk morotslåda på ett sockerfritt vis

Finsk morotslåda på ett sockerfritt vis

Finsk julmat består till 30% av lådor i olika former. Många av dessa lådor innehåller socker. Här har jag gjort en egen morotslåda utan ris och ströbröd. Samt bytt ut mjölken mot grädde eller kokosgrädde. Den får helt klart godkänt! Detta är alltså ett tillbehör till maten därav den höga siffran av portioner och den lilla mängden.

Detta behöver du till 5 portioner morotslåda:

3 dl vatten

8 dl kokosgrädde/grädde

6 st morötter

2 st ägg

0,5 tsk riven muskot

100g smör

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Koka morötterna mjuka i saltat vatten. kör dessa sedan i en mixer till en mos.

3. Blada morots mosen, koksgrädden, muskot och äggen med 100 g smör.

4. Lägg smeten i en ugnsform och grädda i en timme.

5. Servera med skirat smör.



Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge