Ha tillit till processen

Ha tillit till processen

 

Våga tro på dig själv, dina erfarenheter och värderingar och framförallt våga tro på din kropp! Lyssna till den, vad säger den att den behöver?

Följande stycke är hämtat ur ett inlägg jag skrev för ett år sedan på Facebook. Det fick många kommentarer. Det mesta tror jag handlade om att folk är rädda över hur det egentligen är.

Den här världen är inte frisk, allt handlar om att tjäna så mycket pengar som möjligt till och med på bekostnad av hela jordens befolkning. Och det värsta av allt är att den gör oss sjukare och sjukare medvetet. 70% av viktiga vitaminer och mineraler har försvunnit från livsmedlen sedan 80-talet och istället tillsätts massa gifter vid odling samt att det dagligen sker för tidig skörd. Detta gör att grönsaker och frukter inte hinner utveckla alla vitaminer och mineraler som vi behöver. Inte konstigt att fler och fler blir sjuka. Livsmedelsindustrin har kommit på en toppen idé! Att tillsätta socker, stärkelse och sötningsmedel i våra livsmedel för att vi skall utveckla ett beroende, äta mer och därmed köpa mer! Dessutom har dom uppfunnit en art av socker som gör att även om du inte har ett beroende i grunden så utvecklar du detta… med socker menar jag inte bara godis och bakverk. Samtliga kolhydrater du stoppar i dig bildas till socker i kroppen (bröd, pasta, ris, potatis m.m). Och lightprodukterna vill jag inte ens tänka på.. ”sötningsmedel är inget farligt” ”Stevia är ju naturligt” ja men harsh är också naturligt men inte är det bra för det.

Ibland läser man forskning som säger att sötningsmedlet inte påverkar hjärnan (forskning som borde vara tillförlitligt). Om jag går till mig själv.. Om jag fått i mig sötningsmedel så känner jag det 15 minuter efter att jag stoppat det i munnen. Det drar igång en sån fruktansvärd karusell i huvudet. Då tänker jag såhär: hur många gånger har inte forskningen haft fel? Om jag reagerar negativt på någonting så är det tillräckligt med bevis för mig själv för att jag skall tro att det påverkar mig oavsett vad forskningen säger, den bästa forskningen är på mig själv och hur jag själv reagerar.

Sockret är en drog som är värre att bli av med än narkotika, alkohol med mera eftersom det finns i ALLTING. Jag är så oerhört tacksam för den chansen jag fick hösten 2016, jag fick gå ett livsstilsprogram. Där kom jag i kontakt med det första testet på om jag var sockerberoende eller ej. Jajjamän!! ALLA rätt på provet. Tyvärr upptäckte jag att vissa av produkterna innehöll sötningsmedel som jag inte tål som sockerberoende och det var därför jag föll tillbaka under december (månaden innan). Då hade jag inte ätit socker på 3 månader. Det var detta program som lärde mig vad jag skulle äta för att få i mig tillräckligt med vitaminer och mineraler och vad jag skulle köpa för mat där alla dessa fanns kvar. Jag lärde mig också att planera min mat och sedan 8 augusti 2016 har jag varje söndag lagat matlådor för veckan, både lunch och middag. Idag sitter rutinen och allting går på autopilot. A och O för oss beroende är att planera maten för att inte hamna i hunger och sug. 

Våga tro på den process du själv är inne i. Känns det dåligt en dag, är det någon kompis som tycker att det du gör är helt idiotiskt, läser du någon forskning som inte ställer med din egen erfarenhet? Fortsätt ändå att tro på det du gör, det vänder och resultaten kommer att komma. Många lägger av med sina mål och sin tro på det dom gör när det kommer en liten uppförsbacke, uppförsbackar är bara ett test på om målet du satt upp är tillräckligt viktigt för att du skall orka kämpa.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge