Hälsoboosten – risk

Hälsoboosten – risk

En risk tar vi alla någongång. Frågan är hur tung denna risk är och vad det är vi riskerar.

Under sockerskolans behandlingar har vi pratat mycket om risker, vilka risker är farliga, vilken är nödvändig och finns det någon som kan vara bra att ta?

Vi kanske inte kan påverka att riskerna finns men vi kan faktiskt påverka utfallet.

I huvudsak är ju detta risker som handlar om abstinensen hos oss beroende. Det finns också risker som man är tvungen att gå igenom, några sådana är alla dessa högtider, årstider, födelsedagar och andra saker som händer och finns i livet men som vi faktiskt inte kan påverka.

Medvetande göra och påverka en risk

Hur skulle livet se ut om vi bara satt hemma och inte vågade ta några risker? Att vi känner av en risk kommer antagligen från hjärnans överlevnadssystem från den tiden vi sprang på savannen, för att vi skall bli uppmärksammade på att det är någonting lurt som ligger och lurar.

Genom att medvetande göra risker så kan vi också förebygga denna genom planering och verktyg. (detta tänkte jag att vi fokuserar på nästa vecka). Denna vecka fokuserar vi på att plocka fram riskerna, vilka risker har jag inom en snar framtid? Detta är några av mina:

  • Sommar
  • Semester
  • Mycket på jobbet inför avslut

En risk för mig är oftast någonting som hotar min abstinens, någonting som kan få mig på fel bana och gå tillbaka till sockret, alkohol och kolhydratrika livsmedel.

Risker kan också vara husköp, byte av jobb, att ta en diskussion, säga nej eller avstå någonting.

Vilka risker står du framför inom snar framtid? Risker som du behöver gå igenom. Skriv ner riskerna på ett papper, stora som små, nästa vecka arbetar vi med dessa och gör upp en plan för att utfallet skall bli så som vi tänker oss.

På detta sätt tar vi även kommandot över våra egna liv.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge