Kycklinglår i gräddig svampsås

Kycklinglår i gräddig svampsås

Denna rätt går såklart bra att göra även på kycklingfiléer. Kycklinglår är dock lite saftigare och tar inte lika lång tid att tillreda.

Jag använder väldigt sällan vanlig matlagningsgrädde, creme fraiche eller liknande. Därför är mina recept alltid ”översatta” till kokosgrädde. Det som är bra med kokosgrädden är att den inte smakar kokos. Alltså får de som inte gillar kokos så går den ändå bra att använda.

Om man vill ha en lite mer robust sås, så kan man ha i 1 dl riven parmesan.

Till 4 portioner kycklinglår i svampsås behöver du:

4 msk smör eller annat att steka i

250 g champinjoner

3 vitlöksklyftor, hackade eller pressade

700 g kycklinglårfiléer

1 tsk lökpulver

1 tsk vitlökspulver

1 tsk torkad timjan

½ tsk torkad rosmarin

salt och mald svartpeppar, efter smak

2 msk olivolja

3 dl kokosgrädde

Gör såhär:

  1. Rensa och ansa svampen. Klyfta eller skiva den grovt.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs vitlöken gyllene ett par minuter och lägg sedan i svampen. Fortsätt att steka på medelhög värme till svampen fått fin färg. Salta och peppra. Ta upp och ställ åt sidan.
  3. Blanda kryddorna och vänd runt kycklinglår i kryddorna. Stek i olivolja i samma panna 6–7 minuter på varje sida eller mer beroende på tjocklek.
  4. Häll i grädde i samma stekpanna. Koka upp och sänk sedan värmen något och låt puttra 5 minuter under omrörning tills såsen kokat något.
  5.  Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka svamp och kyckling.

Servera med grönsallad.

Inspiration hämtad från: Kostdoctorn.se



Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge