Lucka 12, Mathantverk och marknader

Lucka 12, Mathantverk och marknader

Mathantverk, även när det gäller mat kan man prata om hantverk.

Mathantverk kan vara en fin stek med primörer tillsammans med en fin bordsdukning. Att äta med värdighet. Men det kan också vara en produkt man har skapat själv eller som någon annan har skapat.

Hemmagjorda röror, såser, pesto, senap, inlagda gurkor osv. Finns massor med mathantverk att skapa själv på bra råvaror och helt utan socker.

Ett sätt att få nya idéer och motivation har varit för mig att gå på marknader. Jag tycker det är mysigt och här kan man hitta allt från oljor till kött och ostar som är skapta med händerna och från olika gårdar. Det blir personligt.

På min senaste marknad hittade jag en ramslökspesto som en kvinna hade gjort. Så god! och helt utan tillsatser. Varför inte göra denna själv nästa gång? Innehållet står ju på burken, bara att mixa ihop.

En gång tidigare hade mamma hittat en grönsaksbuljong som var helt utan tillsatser också på en marknad. Och lyssna nu, det är första gången som jag stöter på en buljong i någon form där det inte finns några tillsatser över huvud taget.

Så dagens tips: gå på marknader, där hittar du mathantverk och kvalitén.

Läs mer om hur jag ser på sockerfritt och vad som ligger som grund till inlägget genom att klicka på länken.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge