Lucka 13, pastasås och tomatsås

Lucka 13, pastasås och tomatsås

Pastasås, det känns som att alla har sin egna. Det finns en uppsjö av dessa både i fabrikat och i smak. Tomatsåsen lika så.

Som vanligt när det handlar om färdiga produkter så bör man läsa innehållsförteckningen noga. Inte minst när det kommer till olika smaker.

Tomatsås

Till tomatsås räknar jag även passerade tomater och där har jag verkligen hittat en favorit. Innehållandes enbart tomat och salt, nämligen Lidl´s egna. En väldigt bra konsistens, lagom förpackning och en god smak.

Av tomatsåser finns en uppsjö. En uppsjö av olika fabrikat och smaker. De smaksatta såserna innehåller nästan alltid socker eller sötning i någon form. Även de naturella kan innehålla tillsatser även om det inte är socker.

Pastasås

Nu kanske ni undrar vad en sockerberoende gör med pastasås när jag inte äter pasta? Jag använder ofta pastasås istället för tomatsås. Genom att byta ut tomatsåsen till pastasås ger jag maten lite mera smak.

Dessa såser kan även vara goda att ha i en dippsås eller varför inte till en kall sås på sidan om som till kyckling t.ex.

Läs mer om hur jag ser på sockerfritt och vad som ligger som grund till inlägget genom att klicka på länken.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge