Lucka 16, mediciner

Lucka 16, mediciner

Jag vet att mediciner i tablettform kan vara en trigger för en beroende. Detta för att det är så enkelt att börja knarka tabletter istället för ursprungsdrogen.

På senare tid har det även kommit fram att mediciner som köps på nätet utan recept är beroendeframkallande. Många unga tar dessa tabletter idag för att minska stress och press i skolan. Det är inget skämt det är på riktigt.

Men att mediciner, på grund av dess innehåll (innehåller sockerarter i form av sötningsmedel) göder mitt beroende blev en ny upptäckt för mig.

För 1,5 år sedan fick jag magkatarr på grund av långvarig stress. Jag gick till läkaren och fick en tid för gastroskopi 3 månader senare. Han frågade hur jag skött kosten och jag förklarade mitt sockerberoende och min kost.

Läkaren skrev ut lugnande för magen men ingenting som botade eftersom man då inte skulle kunna se något på gastroskopin. Jag hämtade ut dessa mediciner och läste på innehållsförteckningen, mycket riktigt de innehöll sötningsmedel.

Eftersom medicinen jag hade fått utskriven var en vanlig aminosyra så ringde jag min terapeut och fick den utskriven som ren substans istället.

Mediciner mot värk som Alvedon eller Ipren innehåller inga sötningsmedel så länge det inte är i brustablett eller tuggtabett. Värt att veta om man har lätt för att få sug eller sinnesrubbningar av olika sockerarter.

Jag menar såklart inte att man skall sluta ta mediciner men kan vara värdefullt att veta innehållet. Därför vill jag dela med mig av den erfarenheten och kunskapen.

Läs mer om hur jag ser på sockerfritt och vad som ligger som grund till inlägget genom att klicka på länken.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge