Lucka 18, dijonsenap

Lucka 18, dijonsenap

Jag har ett mardrömsminne, jag tror att det var dijonsenap.

Jag skulle flyga hem till Finland och köpte en frukostmacka på Arlanda (tiden innan jag blev sockerfri). Vid första tuggan så började det bränna i munnen. Mackan var bredd med senap istället för smör. Snacka om chock!

Nu i juletid använder vi ju senap till att griljera skinkan med. Här gäller det att tänka på två saker. Använd en senap utan socker och om man vill använda skorpmjöl, använd den glutenfria. Annars går det bra även utan.

Jag använder senap när jag gör majonnäs men även i olika såser. Både kalla och varma.

Det finns en senap som en helt sockerfri och det är den på bilden. Dijonsenap. Det behöver inte vara fabrikatet på bilden, det viktiga är att det är en utan socker.

Dijonsenap är den enda jag har hittat. Den kan vara ganska stark, i så fall kan man använda senapspulver. Kanske inte lika roligt men smaken blir som en mildare senap.

I övrigt är senap lika som alla andra såser, fulla med socker och tillsatser.

Läs mer om hur jag ser på sockerfritt och vad som ligger som grund till inlägget genom att klicka på länken.



Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge