Lucka 23, buljong och fond

Lucka 23, buljong och fond

Buljong eller fond är otroligt svårt att hitta om man inte vill ha sockret eller tillsatserna.

Buljong

Den buljong jag har hittat är den ni ser på bilden. Eller det var faktiskt min mamma som hittade den hemma på en marknad i Finland. Återigen hittar man guldkornen på marknader

Fond

Den fond jag har hittat är från Urban Deli. Helt utan tillsatser, endast rena råvaror. Det som kanske är lite tråkigt med denna är att den endast håller i några dagar, eftersom den just är socker och tillsatsfri.

Eftersom Urban Deli inte finns överallt, tillgången är begränsad och hållbarheten är kort så blir det svårt att bunkra med fonder hemma.

Jag själv har inte använt varken buljong eller fond sedan jag blev sockerfri i januari 2017. Jag har klarat mig bra på kryddor och färska örter.

Hemgjord

Buljong och fond är något man bra kan göra hemma. Det går hyfsat smidigt och är enkelt att göra. Jag själv har inte gjort det än men inom en snar framtid kommer även det tänker jag.

Om du gör fonden hemma rekommenderar jag att du fryser in den i iskuber, på så sätt håller den längre och du kan göra en sats för att även ha till senare tillfällen.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge