Lucka 24, räkor

Lucka 24, räkor

Kanske har du räkor på julbordet idag? Inlagda? Kolla i så fall lite extra på burken. Oftast är dessa inlagda i sockerlag. Det är tråkigt jag vet men det är sanningen.

Det är inte alltid så lätt och det är inte självklart att affärerna har räkor som inte ligger i socker men det finns. Räkorna på bilden ligger i lag utan socker.

Är man van med räkor i sockerlag så kan räkor utan socker såklart smaka lite annorlunda. Det gäller i och för sig den flesta maten.

Genom att köpa frysta eller färska räkor så är man på den säkra sidan.

Räksallader är något jag inte beställer så ofta längre. Det är helt enkelt för att dessa oftast ligger i lag och då i socker.

Ibland är det också på grund av bekvämlighet. Jag har ingen lust att fråga hela tiden så jag kör på det som jag känner mig säker. Cescarsallad utan krutonger.

Något som man enkelt gör hemma är räkkompott med avokado, mango, salladslök, koriander, persilja och räkorna såklart. Till det kan man ha en marinad på olja, vitlök, limesaft och chili. Uppskattat!

Inget av inläggen är sponsrade i julkalendern. Jag vill lyfta fram de bra varorna som är ganska sällsynta och samtidigt tacka alla fabrikanter som gör en ren mat utan tillsatser som på något sätt i längden är skadliga för våran kropp.

God Jul allesammans!! Hoppas ni har fått några nya tips på både recept och produkter!

Läs mer om hur jag ser på sockerfritt och vad som ligger som grund till inlägget genom att klicka på länken.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge