Lucka 6, kyckling sötare än du trott

Lucka 6, kyckling sötare än du trott

Kyckling, hur svårt skall det vara att kunna handla ren mat som inte är marinerad i socker eller fylld med vatten?

Jag jobbar inom byggbranschen som projektingenjör. Varje projekt tillkommer det kvalitetsdokument som skall fyllas i. Miljömärkningar som skall uppfyllas och certifieras enligt. Egenkontroller, intyg, myndighetskontroller osv. Vi har ett väldigt stort krav på oss och våra byggnader.

Var och vad är kravet för våran mat? Det vi äter varje dag, det vi skall bli gamla på och som gör vi skall fungera både mentalt och psykiskt, helst skall vi många gånger även kunna överprestera på denna rent utsagt ”skräp” maten.

Kyckling har tyvärr blivit en del i detta. Jag gjorde ett test på kycklingen vad den vägde innan stekning och vad den vägde efter stekning. Skrämmande resultat! Ni kan läsa om de på min Facebook sida genom att klicka på länken. Sök på kyckling så hittar ni inlägget.

Jag har inget bra svar på vilken kyckling som är bäst, vilken som det finns minst vatten eller socker i. Det kanske beror på hur du tillreder kycklingen?

Det verkar ändock som att billigare kyckling är mer besprutad än annan. Om kyckling är inlagd i socker så står det i innehållet på paketet. Märkväl att ordet socker inte behöver stå, det finns som du vet många olika namn för detta.

Jag ville med denna lucka upplysa om att något som man tar förgivet att skall vara så rent faktiskt kan vara väldigt smutsigt. Därför passade just detta bra in i årets osötade julkalender.

Har du möjlighet så är det bästa att köp kyckling direkt från gården!

Läs mer om hur jag ser på sockerfritt och vad som ligger som grund till inlägget genom att klicka på länken.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge