Mejerier kan ge inflammation i kroppen

Mejerier kan ge inflammation i kroppen

Mejerier kan ge inflammation i kroppen – hur märker man detta då? Svullnader, ett lymfsystem som är segt och ömhet på vissa delar av kroppen där det samlats slagg.

Under den senaste veckan har jag känt mig otroligt svullen i kroppen. Svullnaden har smugit sig på under en tid. Om jag ser tillbaka några veckor så har även mitt intag av mejerier ökat. Speciellt ostar gjorda på komjölk. Jag är ganska säker på att detta är en orsak till varför jag är så svullen.

Mjölkprodukter är inflammatoriskt. Vilket gör att lymfsystemet får det lite jobbigare. Systemet orkar inte rensa ut slagget i den takt som detta kommer in.

Mejerier och jag

Under 1,5 års tid har jag ätit turkisk yoghurt som frukost. Med frön och ibland bär smaksatt med kanel eller vaniljpulver. Detta har aldrig varit några problem. Nu känns det som att jag har förbrukat min kropps resurser till att ta hand om mejerierna för en tid framöver. Därför väljer jag bort turkiska yoghurten just nu under en period för att se om svullnaden lägger sig.

Jag har även upptäckt att jag har fått tillbaka vissa utslag i ansiktet som jag inte har haft sedan jag blev sockerfri. Dessa har dykt upp under de senaste 2 veckorna. Jag har även en känsla här som säger att mejerierna kan vara boven. Jag har tagit lite bilder att jämföra med när det har gått en tid för att se om det blir bättre.

Detta jag gör nu. Utvärderar vad kroppen kan ta hand om. Vad jag mår bra av att äta osv. och dessutom på denna nivå. Det känner jag att endast är görbart för att min kropp är rensad från socker, sötningsmedel, alkohol, stärkelser, mjöl och kolhydratsrika livsmedel. Hade den inte varit det hade det lika bra kunnat vara något annat jag reagerar på. Det jag menar är att det är lättare att läsa av kroppen, beteenden osv när det inte är någonting annat som kan vara där och stör processen.

Fortsättning följer med förhoppning om att svullnaden släpper 🙂

Kram!Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge