Påsk som abstinent

Påsk som abstinent

En av de jobbigaste helgerna för en sockerberoende närmar sig. Det är påsk! Om jag jämför med 1 år sedan när jag hade varit i tillfrisknandet ca 2 månader så kan jag lugnt meddela att tillståndet just nu är otroligt mycket mer harmoniskt och fokuset ligger någon helt annan stans än på maten och det goda. 2 veckor sedan för 1 år sedan gick min hjärna in i total spinn varje gång jag gick in i en affär. Det första som står uppställt i prydliga staplar är förstås påskgodiset. I väldigt många olika former. Det kändes som en sorg att inte kunna “unna sig”. Det var även någongång här som jag förstod vad dessa unna mig stunder hade gjort med kroppen och psyket. De flesta unnar sig godsaker och socker idag om dom skall belöna sig med någonting. Men vad är det man egentligen unnar sig? Inget av det vi stoppar i oss för att belöna oss är bra. Jag tänker bara: vill vi unna oss, varför inte unna sig saker som faktiskt får oss att må bra och inte bara för stunden. I veckan såg jag förändringen på ett år. Jag har inte ens tänkt på allt det goda och söta som står uppstaplat. Jag ser det inte längre. Även om jag lägger märke till det så stjäl det inte fokuset från mig och besattheten kring stora högtider som innebär mat och godsaker i mängen är inte en besatthet. Fokuset ligger helt enkelt någon annan stans. Det är en otrolig frihetskänsla som jag aldrig någonsin har känt och som jag inte visste att man kunde känna.

Sitter på Arlanda i väntan på att få kliva ombord på planet mot Finland och min familj. Jag unnar mig en vecka semester efter denna hetsiga början på detta året. Jag unnar mig lugn och ro. Ingen press, ingen hets. Jag unnar mig tid till familj och vänner. Och vet ni vad jag njuter av det! Njuter av att få komma hem till mamma och pappa, över att kunna ta en dag i taget Jag längtar redan efter känslan av påfylld energi och lugnet som kommer uppstå efter denna vecka.

Som vanligt är jag förberedd och frukosten är nerpackade i väskan. Gröt blir det på flyget idag. Några ägg får följa med också, man vet aldrig om någonting händer på vägen. Att tro att jag skall hitta något på flygplatser att äta är bara en dröm. Men kanske att även hälsotänket kommer in på flygplatserna så småningom. Jag fick mig ett skratt, min gröt fastnade på säkerhetsbilderna och dom kollar konstigt på mig och frågar vad är detta. Jag svarar: ja Du, det är min frukostgröt och skrattar. Det verkade som att dom tyckte att situationen var lite pinsam vilket gjorde det ännu roligare för mig.

Även om klockan endast är 7 så är det mycket folk på Arlanda kön till säjerhetsgenomgången tog 15 min men den gick framåt hela tiden. En eloge till personalen på Arlanda som fick till det så smidigt trots många som skall iväg, säkert längre än mig till varmare breddgrader.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge