Äkta livskvalité skapas av rätt mat kvalité

Äkta livskvalité skapas av rätt mat kvalité

Välj din mat utifrån det kroppen behöver och det den verkligen kan ta hand om. Då kommer du få uppleva riktig kvalité i livet ung som gammal. Detta kanske låter klyschigt men så här enkelt är faktiskt livet.

Idag tog jag mig tid för att gå en promenad i solen. Det var otroligt skönt att få lite sol och ljus i ansiktet! Medans jag gick där och tänkte på hur bra jag faktiskt har det lyssnade jag på ett avsnitt från Jonas Coltings pod. Han är ju väldigt extrem när det kommer till träning och prestationer och många tycker säkert gatt han är väldigt extrem även när det kommer till kosten. Faktum är att han har rätt i det han säger. Maten i dagens samhälle är exakt så dålig och styrs så otroligt mycket av pengar och ekonomiska vinningar att kvalitén inte spelar någon roll. Varför inte det? Troligtvis för att de flesta inte riktigt förstår vad bra kvalité på mat är.

Just nu är det flera som frågar mig hur jag gjorde för att gå ner alla mina kilon och en massa följdfrågor. Mitt enkla svar är, fokusera och förstå grundproblemet så löser sig resten. Det är klart att det finns en medvetenhet kring vikten men är man så stor som jag en gång var så är det troligtvis inte vikten som är problemet i grund och botten. Har man gått ner många kilo innan och sen går upp allt och lite till så blir det ännu tydligare att det inte är i fläsket som problemet sitter.

Det vanligaste misstagen jag tror man gör och som jag själv gjorde när jag försökte gå ner i vikt är just det att man tror att problemet är vikten. En annan sak är fetträdslan. I 40 år har vi i västvärlden gått runt och trott (tror fortfarande) att fett är dåligt. Även om det kommer bevis gång på gång att vi har haft fel i dessa 40 år är det väldigt få som vill erkänna det. Kroppen är skapt för att äta fett, bra fett som finns naturligt. Varför skulle det finns så mycket mättat fett i t.ex. bröstmjölk om det hade varit dåligt för människan? I flera 10 000 år har människan ätit fett så varför skulle det nu blir farligt? Under dessa 40 år har även det ökat med olika sjukdomar och nya tillkommer hela tiden samtidigt som man ätit allt mer fettsnålt medan man istället tillsatt mycket mer kemiska ämnen istället för fettet. Efter 40 år har alltså hälsan hos majoriteten av befolkningen blivit så otroligt mycket sämre men det är fortfarande fettets fel… jag förstår inte hur den matematiken går ihop. Dessutom har fettet en livsviktig uppgift i kroppen. Samtidigt som fettet gör hjärnan mätt och belåten. Alltså vi har lättare att känna av riktig mättnad om vi äter tillräckligt med fett. Nu menar jag inte fett i form av friterat osv men det hoppas jag ni förstod… fett är dessutom ett smörjmedel för hjärnan så att vi skall kunna fungera korrekt i det mentala.

Ett annat mycket vanligt misstag många gör är att dom tror att kvalitén på maten inte spelar någon roll. “Bara jag inte får i mig för mycket kalorier” lägg ner räknandet av kalorier och tänk på vilken kvalité det är på maten istället. Äter du mat med bra kvalité så kommer kroppen och hjärnan säga till dig när du är mätt. Lyssnar du då på kroppen så kommer den berätta för dig hur mycket just din kropp behöver. När du har ätit mat av rätt kvalité en tid så kommer din kropp reglera vikten så som den mår bäst av. Lägg på lite träning när du känner att du har koll på maten så kommer det hända grejer!! Och gå inte i fällan här och tro att du behöver kolhydrater gör att orka träna! När din kropp går på enbart fettförbränning så kommer du inte behöva kolhydraterna till att orka träna!

Och sist men inte minst UNDVIK vad andra äter!! Strunta fullständigt i vad som är normalt och enligt normen. Vill du ha ett hälsosamt liv idag så kan du inte vara normal i detta samhälle. Alla andra gör det där, alla andra äter det där till frukost, alla andra äter fredagsmys, alla andra… bla bl.a. Bl.a. ALLA andra mår också jävligt dåligt av det!

Lyssna på Jonas Colting avsnitt 148. Om ni är sugna på flera sågningar av normala kostvanor som vi alla har blivit lurade på under alla dessa år.

Det mesta handlar om vanligt sunt förnuft men tyvärr så är vi människor väldigt bra på att snöa in på saker och snabbt blir osanningar till våra egna sanningar.

 Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge