11 januari – Dagens citat

11 januari – Dagens citat

Dagens text kommer från min app som räknar abstinenta dagar.
“Du behöver vara ärlig, ljug endast en gång och du kommer aldrig bli trodd igen.”
Detta gäller i de allra flesta fall men kanske inte i alla.
Jag tänker främst på fallen till mig själv. Hur många gånger ljuger jag för mig själv om dagen? Hur många gånger tänker jag eller säger högt negativa saker om mig själv? Det farliga är att när man säger saker till sig själv tillräckligt många gånger så börjar man tro på dessa. Tråkigt då att vi alltid börjar tro att negativa saker om oss själva är sanna. Jag och många med mig har otroligt lätt för att se ner på sig själv, kritisera och inte tycka man är bra nog. Gör man ett minsta lilla misstag så beskyller man detta på sig själv och förstorar oftast upp hur illa det faktiskt var. Att leva med självhat leder till depressioner. Med tanke på dagens ideal så är det inte så svårt att hamna i den negativa cirkeln. Vi behöver ta hand om varandra mer än någonsin och främst behöver vi se om oss själva. Inte endast se oss själva utan se till att ta hand om oss själva. Mår vi bra, mår andra runtomkring  oss bra och på så vis kan vi skapa en positiv cirkel. Bara genom att le åt en person kan få hela den personens dag att bli lite positivare. Det behövs så lite…
Tillit till andra människor har alltid varit viktigt för mig. Det spelar ingen större roll om det är i privatlivet eller jobbet. Lovar man att man skall göra en sak, då gör man det osv. Det är ett av de viktigaste värderingarna i mitt liv skulle jag tro. Det enda som växt sig större under förra året är vikten av tillit till mig själv. För egentligen är det endast den jag själv kan påverka till 100%.

Om inte jag kan lita på att jag är ärlig mot mig själv kan jag heller aldrig lita på någon annan fullt ut. Lite som att älska… Älskar jag inte mig själv kan jag inte älska någon annan fullt ut. Detta kan man se i personer som har väldigt svårt att lita på andra, då är det med största sannolikhet så att den personen inte kan lita på sig själv.Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


1 thought on “11 januari – Dagens citat”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge