Pilates, skönt för både kropp och knopp

Pilates, skönt för både kropp och knopp

Dagens träning

Idag blir det träning, Pilates och lite kondition, det jag hinner. Man vet aldrig här i Stockholm, ibland tar det 30 min hem och ibland 60 min. Lite svårt när man skall planera in något men oftast så går det bra ändå!

Är lite seg idag. Längtar till på lördag då vi åker till Kroatien! Dock såg jag att det skulle regna hela veckan. PANIIK! Jaja,bara jag får vara ledig nu jag behöver verkligen det.

Pilates var det ja! Länge sen jag gick på det nu. Senast i våras innan det blev kaos på jobbet. Pilates är en så otroligt skön träning. Jag har aldrig haft sådan träningsvärk i de djupa magmusklerna som jag hade efter det föra pilatespasset. Där blev jag även varse om hur kort min höftböjare var.

 Vad är pilates?

Pilates är en träningsform där man främst fokuserar på bålstabilitet, Powerhouse är någonting man hör ofta under passet. Alltså bålstabilitet. Under hela passet skall powerhouse vara på vilket gör att det är magen som jobbar och att man får en naturlig hållning genom samtliga övningar. Det finns alltid olika nivåer på övningarna, lätt, mellan och svår skulle jag vilja kalla dessa. Ibland går ledaren runt och kollar till så att man gör övningarna rätt. Något som jag tycker är väldigt viktigt.

Förutom powerhouse så är andningen väldigt viktig. Nästan det viktigaste genom hela passet. Eftersom det inte är någon uppvärmning där man får upp andningen innan man börjar med övningarna kan det vara bra att gå eller springa några minuter på bandet innan för att få igång kroppen.

Nu under hösten finns det ett pass som heter Pilates Ball, det är alltså det jag skall gå på så ofta jag bara kan.

Så kom jag i kontakt med pilates

Det var i våras efter att jag hade kört hård styrketräning och bara spinningpass som jag kände att jag blev svullen i kroppen efter styrketräningarna. Det var som att mitt lymfsystem sade ifrån. På spinningpassen kände jag prestationen och känslan av misslyckadet efter varje pass eftersom jag hävdade att jag kunde gjort lite bättre. Spelade ingen roll hur mycket jag tog i, hur mycket jag svettades eller vad min puls låg på.

Efter detta började jag fundera på om det jag höll på med var hälsosamt för mig. Nej blev svaret på den frågan. Efter detta testade jag på Bodybalance, Yoga och Pilates. Det var någonting helt annat för psyket än denna press jag känt tidigare. Så himla skönt!

Nu har jag kört igång med styrketräning med flera repetitioner och mindre vikter vilket hittills verkar fungera för min kropp.

Är så taggad på hösten, känns skönt med träning och ett schema som jag hoppas på att kommer gå på rutin. Ett upplägg som är hälsosamt för mig och inte betyder prestation.

 Följ mig:

Facebookinstagram


Dela inlägget:


2 thoughts on “Pilates, skönt för både kropp och knopp”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge